Mikä on joustoluotto?

Joustoluotot ovat nykyään suosittuja lainamuotoja. Nimensä mukaisesti luotto on varsin joustava ja sitä voi käyttää juuri sen mukaan kuin on tarvetta. Joustoluotto tarkoittaa samaa asiaa kuin tililuotto, käyttöluotto tai käyttölaina.

Jos asiakkaalle myönnetään 2000 euron joustoluotto, on se mahdollista nostaa joko kokokaan kerralla käyttöön tai sen voi nostaa pienissä osissa tai siitä voi nostaa vaikka vain 100 euroa. Ihan kuinka asiakas itse parhaakseen näkee. Tämä on äärimmäisen kätevää jo sen vuoksi, että mikäli asiakas ei ole täysin varma kuinka paljon lainaa todellisuudessa tarvitsee, antaa joustoluotto-muotoinen pikalaina tähän mahdollisuuden.

Joustoluottoa haetaan kuten mitä muutakin tahansa luottoa, lainaa tai pikavippiä. Ensimmäiseksi tehdään tunnukset palveluun mistä lainaa haluaa nostaa. Tunnusten teon yhteydessä asiakas myös tunnistautuu palveluun. Useimmiten tunnistautuminen tehdään verkkopankkitunnuksien avulla. Kun tunnukset on tehty ja tunnistautuminen suoritettu, voidaan hakea luottoa. Luoton hakeminen tapahtuu ensilainojen yhteydessä aina lainapalvelun verkkosivuilla. Myönnetyn lainahakemuksen jälkeen seuraavat lainauskerrat ovat huomattavasti vaivattomampia ja lainaaminen onnistuu esimerkiksi mobiilisovelluksen avulla tai tekstiviestillä.

Kun asiakas hakee lainaa, tarkistetaan henkilötiedot väestötietojärjestelmästä ja luottotiedot julkisista tai yksityisistä luottotietorekistereistä. Hyvin monet lainayritykset käyttävät Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekistereitä. Lainaa tarjoava yritys tekee luottopäätöksen hakemuksen ja eri rekistereistä saatujen tietojen perusteella.

Joustoluotot ja luottotilit ovat vakuudettomia lainoja joka tarkoittaa sitä, että asiakkaan ei tarvitse hankkia luotolle minkäänlaisia takaajia tai vakuuksia. Joissakin tapauskohtaisissa asiakassuhteissa luotonantaja voi pyytää asiakkaalta lisävakuuksia. Yleensä lainan vakuudeksi riittää kuitenkin pelkästään se, että asiakkaalla on jatkuvia säännöllisiä tuloja joka kuukausi esimerkiksi 1000 euroa nettona. Useimmiten asiakkaan on toimitettava lainanantajalle tositteet jotta säännöllisistä tuloista voidaan todella varmistua. Tositteeksi säännöllisistä tuloista voi kelvata esimerkiksi kopio palkkakuitista, palkkatodistuksesta, eläkelaskelmasta tai tiliotteesta muutamalta viimeiseltä kuukaudelta. Jotkut voivat pyytää lisäksi vielä esimerkiksi verotuspäätöksen lisäselvityksenä.

Joustoluotot ovat asiakkaan käytössä olevia jatkuvia luottoja jota voi käyttää oman tarpeen ja rahatilanteen mukaan. Kun rahatilanne in tiukka, voi joustoluotolla saada tarvittavaa helpotusta arjen pyörittämiseen.

Vastaavasti kun rahaa on saatavilla esimerkiksi palkan muodossa, voi nostetun joustoluoton maksaa heti takaisin. Nopeasti takaisinmaksettu luotto on aina edullisempi kuin mahdollisimman pitkään venytetty laina-aika.
Joustoluotot toimivatkin siis kuten tavalliset luottokortit mutta rahat nostetaan omalle tilille. Joustoluottojen korkokulut pysyvät aina maltillisena mikäli lainat maksetaan aina ensimmäisenä mahdollisena eräpäivänä.

Tee nyt heti maksuton joustoluottosopimus niin rahaa on heti käytettävissä kun rahapula iskee. Joustoluotto on asiakkaalle täysin maksuton ellei rahaa myönnetystä limiitistä nosta käyttöön. Kuluja tulee vasta sinä vaiheessa kun rahaa omalle tilille nostaa.

admin Tuesday 25 November 2014 - 12:37 pm | | Default